Repairkamp & Lego Robots Spike - dagreeks!

Voor jongeren van °2008 tot 2010 i.s.m. Techniekhuis

klik en schrijf in
di 16/08/2022 - vr 19/08/2022

Repair en STEM zijn de toekomst! Daarom combineren we in dit kamp Repair en Lego Spike.

In de voormiddag leer je creatief en inventief omgaan met voorwerpen die gedumpt worden. Kan je het herstellen of kan je onderdelen gebruiken om iets nieuw uit te vinden? We staan ook stil bij de waarde van een voorwerp of toestel. Je bekijkt producten en/of toestellen, je ontdekt het defect en zoekt naar mogelijke oplossingen om dit te herstellen. Op die manier word je een echte Repair Teen!

In de namiddag bouw en programmeer je een robot met Lego Spike. Lego Spike is dé tool om creatief te bouwen en te leren programmeren.

 

Het project Repair Teens wil 12- tot 14-jarigen enthousiasmeren voor onderhoud en herstel als onderdeel van de circulaire economie. Met praktische opdrachten en bezoeken aan Repair Cafés en bedrijven gaan jongeren zelf aan de slag om bedrijfs- en maatschappelijke uitdagingen rond repair op te lossen.

LEGO SPIKE is dé tool waarmee leerlingen tussen de 12 en 14 kunnen leren programmeren met STEAM. SPIKE Prime is een combinatie van LEGO bouwelementen, gebruiksvriendelijke hardware en een intuïtieve, op Scratch gebaseerde programmeertaal. Dankzij SPIKE Prime doen leerlingen, de broodnodige 21 eeuwse vaardigheden op, waardoor ze tot innovatieve geesten kunnen uitgroeien.

Prijzen
Basisprijs : € 80
Extra

7de week zomervakantie van dinsdag 16 augustus t.e.m. vrijdag 19 augustus - dagreeks van 9 tot 17 uur.
Online inschrijven van 19 april t.e.m. 8 augustus

Meebrengen: een lunchpakket, een koekje en drankje voor de pauze.

Cursuscode: zomer202294

'Repairkamp & Lego Robots Spike' is een dagreeks, de middagopvang is inbegrepen en hoef je dus niet apart te reserveren!