Hoe actief zijn onze senioren? Over sociale en maatschappelijke participatie van ouderen

Een avond met Sarah Dury, Assistent Professor aan de VUB en Toon Vercauteren, doctorandus Belgian Ageing Studies i.s.m. Avansa Waas-en-Dender

klik en schrijf in
do 24/11/2022, 19U30

Het aantal ouderen in onze samenleving neemt toe. Maar waar vinden we hen tegenwoordig? Zijn het lezers? Tuiniers? Of gaan ze liever wandelen of fietsen? Pikken ze regelmatig een filmpje mee of zijn het concertgangers? Gaan ze naar het volwassenenonderwijs of zijn ze actief in het verenigingsleven. Zorgen ze voor hun kleinkinderen? Kunnen zij voldoende digitaal mee om volwaardig deel te nemen aan de samenleving?

De Vrije Universiteit Brussel deed uitgebreid onderzoek naar de participatie van ouderen en brengt hierover verslag uit. Waarover gaat het als we spreken van maatschappelijke of van sociale participatie? Welke profielen van senioren zijn actief in welke middens? Welke senioren vallen uit de boot? En wat zijn dan de drempels die ze ervaren? Kunnen we die participatie van ouderen versterken? En hoe doen we dat dan wel? Sarah Dury is Assistent Professor aan de VUB, Toon Vercauteren is doctorandus. Beiden zijn betrokken bij Belgian Ageing Studies.

Prijzen
cursusbijdrage : € 11
Extra

Datum: donderdag 24 november van 19.30 tot 21.30 uur

Bijdrage: 11 EUR (5.50 EUR - met korting)

Plaats: Rode Kruisstraat 23