Flamenco Nuevo

Van absolute beginner tot supergevorderd - met Xanthe Rodts

klik en schrijf in
di 14/02/2023 - di 09/05/2023

Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas).
Jong en oud, man en vrouw, samen of alleen, kortom iedereen die gevoel voor ritme en affiniteit heeft met flamenco, Spanje en alles wat erbij hoort, is welkom. Olé! De cursussen lopen over een volledig schooljaar, van september tot juni, met herinschrijving in januari 2022. Natuurlijk kan je ook verschillende lessen en niveaus met elkaar combineren!

Xanthe Rodts begon zo veel jaar geleden zelf in de Vrije Ateliers aan haar flamencoavontuur. Een flamenco optreden werkte zo betoverend op haar waardoor ze als kleine bailaora aan de slag ging. Heel wat jaren later blijft flamenco een passie en iets wat ze dagelijks in- en uitademt. “Mijn favoriete flamencoterm is absoluut ‘duende’. Het woord duende beschrijft voor mij exact wat flamenco is. ‘Duende’ is iets wat niemand echt kan verklaren maar er wel is. Het is een soort gevoel en laat je niet los. Wat zalig is aan flamenco, is dat het nooit eindigt. Het is een moment om jezelf te verliezen, focus op prachtige muziek en een heerlijke ontsnapping”

Met uiterst veel plezier deel ik graag mijn passie met jullie. In de lessen leg ik niet enkel de focus op choreografie maar ook op extra’s en creativiteit. Wat kan je bij mij verwachten? Experimenteren met stijlen en ritme, focus op techniek, no stress en veel jaléo’s

Absolute beginners : Flamenco nuevo

Flamenco? Wat is dat nu eigenlijk? Flamenco is een gevoel, een passie en een uitlaatklep. In deze flamencocursus voor absolute beginners maken we kennis met deze wondere wereld. De lessen zijn geschikt voor mensen zonder enige flamenco danservaring tot dansers met ongeveer 3 jaar ervaring. We dansen in groep en testen verschillende stijlen uit. Zo leren we feestelijke sevillana’s en ontdekken pittige stukjes voetenwerk. Deze combineren we tot een sprankelende choreografie!

Ontspanning, groepsgevoel, ontdekken van iets nieuws en veel passie kenmerken deze flamenco cursus voor beginners.

 

Prijzen
cursusbijdrage : € 90
Extra

Plaatslokaal DO

Online inschrijven vanaf 28 januari 13 uur t.e.m. 7 februari

Absolute beginners: flamenco nuevo

Data: 10 dinsdagen van 18.30 tot 19.30 uur
14-28 februari, 7-14-21-28 maart, 18-25 april, 2-9 mei

Cursuscode: DA2023V06A

TIJDENS DE OPENDEURDAG - SPRING IN - OP  5 FEBRUARI  ZIJN ER GRATIS PROEFLESSEN:

13 uur – 13.45 uur: Zumba met Christopher

14 uur – 14.45 uur: Flamenco volwassenen met Xanthe

15 uur – 15.45 uur : Flamenco kids met Xanthe

16 uur – 16.45 uur : Solodans voor senioren met Joke

17 uur – 17.45 uur : Solodans met Joke