Flamenco Energia

Van absolute beginner tot supergevorderd met Xanthe Rodts

klik en schrijf in
di 14/02/2023 - di 09/05/2023

Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas).
Jong en oud, man en vrouw, samen of alleen, kortom iedereen die gevoel voor ritme en affiniteit heeft met flamenco, Spanje en alles wat erbij hoort, is welkom. Olé! De cursussen lopen over een volledig schooljaar, van september tot juni, met herinschrijving in januari 2022. Natuurlijk kan je ook verschillende lessen en niveaus met elkaar combineren!

Xanthe Rodts begon zo veel jaar geleden zelf in de Vrije Ateliers aan haar flamencoavontuur. Een flamenco optreden werkte zo betoverend op haar waardoor ze als kleine bailaora aan de slag ging. Heel wat jaren later blijft flamenco een passie en iets wat ze dagelijks in- en uitademt. “Mijn favoriete flamencoterm is absoluut ‘duende’. Het woord duende beschrijft voor mij exact wat flamenco is. ‘Duende’ is iets wat niemand echt kan verklaren maar er wel is. Het is een soort gevoel en laat je niet los. Wat zalig is aan flamenco, is dat het nooit eindigt. Het is een moment om jezelf te verliezen, focus op prachtige muziek en een heerlijke ontsnapping”

Met uiterst veel plezier deel ik graag mijn passie met jullie. In de lessen leg ik niet enkel de focus op choreografie maar ook op extra’s en creativiteit. Wat kan je bij mij verwachten? Experimenteren met stijlen en ritme, focus op techniek, no stress en veel jaléo’s

Flamenco Energía

De danslessen voor iets meer gevorderde dansers zijn op maat geschreven voor iedereen vanaf ongeveer 3 jaar flamenco danservaring. Dankzij onze aanstekelijke energie en enthousiasme perfectioneren we onze ‘gesto con mucho arte’ en maken we tijd voor techniekoefeningen. Als danser heb je nu de basis onder de knie en ben je klaar voor het stevigere werk. In deze cursus nemen we samen de tijd om een bepaalde Palo te bestuderen. We leren de verschillende stukken in een dans van elkaar onderscheiden en gaan nu aan de slag met een choreografie voor een middel-gevorderd niveau.

 

Prijzen
cursusbijdrage : € 90
Extra

Plaatslokaal DO

Online inschrijven vanaf 28 januari 13 uur t.e.m. 7 februari

Flamenco Energia

Data: 10 dinsdagen van 19.30 tot 20.30 uur
14-28 februari, 7-14-21-28 maart, 18-25 april, 2-9 mei

Cursuscode: DA2023V06B

TIJDENS DE OPENDEURDAG - SPRING IN - OP  5 FEBRUARI  ZIJN ER GRATIS PROEFLESSEN:

13 uur – 13.45 uur: Zumba met Christopher

14 uur – 14.45 uur: Flamenco volwassenen met Xanthe

15 uur – 15.45 uur : Flamenco kids met Xanthe

16 uur – 16.45 uur : Solodans voor senioren met Joke

17 uur – 17.45 uur : Solodans met Joke