O' Tagine

Een avondreeks met Najat El Boubkari

volzet
wo 15/02/2023 - wo 08/03/2023

Salaam kookliefhebbers! Welkom in mijn driedaagse workshop waarin de fascinerende Marokkaanse keuken centraal staat, een keuken met een rijke culinaire geschiedenis vol kleuren, verfijnde smaken en textuur.

Een Marokkaanse maaltijd geurt naar kruiden en specerijen, en combineert de zoetheid van fruit en noten met hartige smaken van vlees en groenten. Oranjebloesem, kaneel, saffraan maar ook amandelen en dadels zijn maar een paar ingredienten die de Marokkaanse maaltijd rijk is.  Stapsgewijs onthult zich een uniek smakenpalet en fantastische gerechten zoals de tajine, een aardewerken stoofpot met een kegelvorming deksel waarin vlees of vis, groenten en kruiden tegelijkertijd langzaam gegaard worden. Slow cooking op zijn best!

Van pastila (een hartige taart van filodeeg) naar een vegan Harira (rijkgevulde maaltijdsoep met kikkererwten en linzen), verfrissende slaatjes en zoete gaatjespannekoeken, voor elk wat wils.

Prijzen
cursusbijdrage : € 45
Extra

Meebrengen: Keukenhanddoek, vaatdoek, snijplank en scherp mes, dunschiller, keukenschort, pen en papier, enkele bewaardoosjes om eventuele restjes mee te nemen.

Materiaalkost: 10 à 15 EUR te betalen aan de begeleiding bij de eerste les

Plaats: lokaal 26

Data: 3 woensdagen van 19 tot 22 uur
15 februari, 1-8 maart

Cursuscode: FI2023V100

Online inschrijven vanaf 28 januari 13 uur t.e.m. 7 februari