Online cursus pottenbakken

Twee theepotten met Fernand Everaert

klik en schrijf in
zo 01/01/2023 - di 31/12/2024

In deze online videocursus leer je hoe je twee soorten theepotten kan draaien op de draaischijf. De cursus is bedoeld voor keramisten die al vlot kopjes, schaaltjes en kommetjes draaien. Fernand legt je in duidelijke videolessen stap voor stap uit hoe je van een klomp klei tot een prachtige, functionele, zelf gedraaide theepot komt. De volledige videocursus bestaat uit  2 modules, 15 videolessen, 1 u en 42 min. aan videolessen en begeleidende pdf-documenten

In deze cursus leer je hoe je twee soorten theepotten kan maken op de draaischijf. Fernand toont je stap voor stap hoe je van een bol klei een charmante zelfgemaakte theepot draait. Met duidelijke videolessen, detailuitleg en een helder stappenplan.

Wie bezig is met klei en keramiek, weet het waarschijnlijk al: de theepot is een hele uitdaging voor de keramist. Het vraagt heel wat kunde en vaardigheid om een goed functionerende, mooie theepot te ontwerpen, draaien én monteren. En toch zou iedere keramist zich er minstens één keer aan moeten wagen, want een theepot is echt allesomvattend.

Je docent: Fernand Everaert

Fernand Everaert is een meesterkeramist en ambachtsman. Hij werkte 30 jaar als leraar vormgeving metaal, en is ondertussen al meer dan 45 jaar zelfstandig keramist en docent. Hij geeft workshops en cursussen in zijn atelier in Lochristi en ademt klei en keramiek. "Hoe je het ook draait of keert, de klei laat voelen dat je leeft."

 

  • Geen wachtlijst, want er zijn plekken genoeg!
  • Zo kan je het draaien prima combineren met je andere bezigheden.
  • De videolessen laten in detail zien hoe je je handen moet zetten, wat je precies moet doen, en wat de fouten zijn die veel cursisten maken.
  • De cursus heeft een duidelijke structuur, met lessen die je stap voor stap laten zien hoe je de klei naar je hand kan zetten.
  • Alle cursisten krijgen toegang tot de gesloten Facebookgroep voor alumni van de online cursussen. Hier kan je je werk laten zien, feedback vragen en kletsen met je medecursisten.
Prijzen
cursusbijdrage : € 99
Extra

Plaats: online te volgen.

Je schrijft in wanneer je wil en volgt de videocursus wanneer op het moment dat het jou past en krijgt levenslang toegang tot de cursus.

De volledige videocursus met 2 modules, 15 videolessen, 1 u en 42 min.

aan videolessen en begeleidende pdf-documenten

https://cursist-courses.com/cursussen/pottenbakken/twee-theepotten/