Prijzen, kortingen, opvang en Open atelier

De standaardprijs: staat vermeld bij elke cursus.

  • Bij al onze kindercursussen is het gebruikte materiaal in de cursusprijs begrepen, tenzij anders vermeld in de brochure of op de website.

De verminderde prijs (-10%)

  • Deze prijs is van toepassing voor wie recht heeft op gezinskortingen voor kinderen.
  • Gezinskorting voor kinderen geldt enkel voor de schoolvakanties (krokus-, paas-, zomer-, en herfstvakantie), voor 2 of meer kinderen van hetzelfde gezin én bij gelijktijdige inschrijving (dus op dezelfde factuur!): 10% korting op het totale bedrag van de activiteiten.

Voor de kindercursussen tijdens de schoolvakanties schrijf je online in via deze link.
Ons vakantieaanbod kun je dan eveneens op die webpagina bekijken.
Je maakt dan een account aan, schrijf je kind(eren) in en betaal onmiddellijk online.
Let op: onze activiteiten zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar.

Maximum.
Het minimum én maximum aantal deelnemers is afhankelijk van de aard van de cursus. Volgeboekt is dan ook volgeboekt.
Na de uiterste inschrijvingsdatum beslissen wij of een activiteit doorgaat of niet.

Geen bevestiging.
Indien de cursus doorgaat, ontvang je geen bevestiging. Indien een cursus niet doorgaat, laten wij je dat weten.

Annulaties.
Annuleer je telefonisch of bij voorkeur schriftelijk (mail) vóór de uiterste inschrijvingsdatum, dan betalen wij het cursusgeld terug.
Annuleer je niet of ná de uiterste inschrijvingsdatum, dan blijf je ons het volledige bedrag verschuldigd.
Opgelet: bij uitstappen betalen we het inschrijfgeld nooit terug.
Indien je afwezig bent wegens langdurige of ernstige ziekte én bij voorlegging van een geldig doktersattest binnen de 2 weken, betalen wij het cursusgeld verhoudingsgewijs terug.

Vrije ateliers en OCMW.
Cultuur is één van de wezenlijke onderdelen van ons menszijn. Deelnemen aan de cultuur van een gemeenschap is ook deel zijn van deze gemeenschap.
Deelnemen aan culturele activiteiten is ook voor mensen met een beperkt inkomen een noodzaak en geen overbodige luxe. Culturele ontplooiing is trouwens een grondwettelijk recht.
Het OCMW Sint-Niklaas sloot een overeenkomst met de Vrije ateliers. Hierin is voorzien dat mensen met een Sint-Niklase kansenpas, een leefloon of met een andere gelijkaardige tegemoetkoming, een attest vrijetijdsparticiaptie kunnen aanvragen. Dat vraag je bij de sociale dienst van het OCMW (Welzijnshuis, Abingdonstraat 99).
Breng het mee bij de inschrijving.

Nieuwe regeling inzake kortingen voor kinderen in de vakantieworkshops.
Vanaf deze zomervakantie geeft de Vrije ateliers kortingen voor kinderen met een KANSENPAS. Zij kunnen maximum twee maal per jaar 80% korting krijgen op de vakantieworkshops in de Vrije ateliers. Hiervoor maak je een afspraak met het secretariaat via vrijeateliers@sint-niklaas.be om je kind in te schrijven (met vermelding van de cursus en de periode). Je hoeft dus geen PARTICIPATIEATTEST meer aan te vragen, het voorleggen van een kansenpas is voldoende.

De Vrije Ateliers verzorgen de voor-, na- en middagopvang voor kinderen tot 12 jaar.
- Voormiddag:    van 8 - 9 uur:      2 EUR
- Middag:            van 12 - 14 uur:  3 EUR
- Avond:              van 17 - 18 uur:  2 EUR

Je kunt altijd gebruik maken van onze opvang maar om organisatorische redenen vragen wij je om de aanwezigheid in de middagopvang tegelijk met de inschrijving te vragen. Je betaalt dan altijd voor een volledige cursusweek (al naargelang het aantal cursusdagen) voor de middagperiode en je bent zeker van een plaats. Duid dan 'opvang' aan bij de cursus die je boekt.
Let op! Eventueel niet gebruikte dagen worden niet terugbetaald. Wanneer je kind(eren) zowel een activiteit in de voor- als in de namiddag meedoen, moet je uiteraard de middagopvang maar één keer aanduiden bij de boeking (anders betaal je de opvang dubbel ...).
Voor kinderen die een 'hele dag'-activiteit (bvb. toneel, animatiefilm ...) meedoen, hoef je de middagopvang NIET aan te duiden, die is immers bij de cursus inbegrepen.
De ochtend- en avondopvang moet je niet vooraf reserveren.
Kinderen, onder de 12 jaar, die vóór 8.45 uur en vóór 13.45 uur worden gebracht en die ná 12.15 uur en ná 17.15 uur niet zijn opgehaald, gaan automatisch naar de opvang.
Dit om de veiligheid van onze kinderen te garanderen. Na dit tijdstip wordt daarom de opvang aangerekend.
Kinderen ouder dan 12 jaar hoeven géén opvang te reserveren/betalen. Voor deze kinderen zijn wij alleen verantwoordelijk tijdens de cursusuren.

Open atelier - 2 grote delen: voorjaar en najaar.
Het inschrijfgeld voor het Open atelier bedraagt 35 EUR per dagdeel (= een voor- of namiddag) voor de hele periode september tot december (najaar) of januari tot juni (voorjaar).
Meerdere dagdelen volgen is ook mogelijk bij het volgen van verschillende disciplines.
Inschrijven hoeft dus niet noodzakelijk in september (of januari) te gebeuren, je kunt ook later starten maar je betaalt wel steeds tot december (of juni). Materialen worden meegebracht of kunnen ter plaatse aangekocht worden.
Kansenpashouders en OCMW-klanten kunnen ook voor het Open atelier een participatieattest vragen bij de sociale dienst van het OCMW en betaal slechts 20% van het cursusgeld. Zonder participatieattest bij inschrijving verleent Vrije ateliers GEEN korting!
Je kunt ook voor de aankoop van materialen -enkel voor het 'Open atelier'- dit attest gebruiken.

Opleidingscheques worden niet meer aanvaard.
De Vlaamse regering heeft de bestelvoorwaarden voor de opleidingscheques grondig gewijzigd. De cursussen bij de Vrije ateliers komen helaas niet meer in aanmerking.

Openingsuren secretariaat: zie contact en info.
 

share on