Bloemschikken voor beginners en gevorderden

Een namiddagreeks met Erna De Graef, gediplomeerd floriste

klik en schrijf in
wo 23/02/2022 - wo 25/05/2022

Bloemen en groen, wat leuk wat ze voor de mensen doen. Dat is maar al te waar. Een vers bloemetje in huis of een fraai bloemstukje, het brengt vreugde en steeds een glimlach op ieders gezicht. En als je een bloemstukje zelf maakte heb je er dubbel plezier van.
Niemand hoeft schrik te hebben om met bloemschikken te beginnen. Iedereen heeft groene vingers. Je hebt alleen wat creativiteit nodig. Schrijf je in voor deze cursus en gaandeweg leer je de kneepjes van het vak. Uiteraard ben je ook als ervaren bloemschikker van harte welkom om op woensdagnamiddag in een fijne relaxte sfeer deel te nemen aan de lessen. Je bent nooit te oud om te leren, toch?

Dit programma geeft je niet alleen de technische kennis van bloemsoorten, materialen, verschillende stijlen en technieken in de floristiek. Tevens krijg je van Erna vele tips en tricks uit de moderne bloembinderspraktijk.

Prijzen
cursusbijdrage : € 85
Extra

Meebrengen: een werkbak om je materiaal in op te bergen, een snoeischaar en een gewone schaar, een ijzertang, een scherp aardappelmesje, een schort, een oude handdoek of vod, papier en schrijfgerief.

Mee te brengen de eerste les: rechthoekige plastic schaal om het steekschuim in te leggen, rieten buigzaam matje (of placemat) rechthoekig, voorjaarstakken (bloesemtakken), enkele tulpen, enkele voorjaarsknolletjes: tulp, hyacint, blauwe of witte druifjes (muscari), enkele takken bosbes, een beetje kortgesneden groen uit de tuin zoals bijvoorbeeld buxus, hebe, conifeer, ...

Materiaalkost: 10 EUR te betalen aan de begeleiding

Plaats: lokaal 12

6 woensdagen van 14 tot 16.30 uur (tweewekelijks).
23 februari, 9-23 maart, 20 april, 11-25 mei

Cursuscode: PL2022V04

Online inschrijven van 6 t.e.m. 16 februari