Piekeren hanteren kan je leren. (H)erken je denkfouten en leer ze ombuigen

Een avond met Patrick De Decker, vormingswerker i.s.m. Avansa Waas-en-Dender

klik en schrijf in
di 11/10/2022, 19U30

Loop je vaak te tobben over dingen waar je geen grip op hebt of geen oplossing voor kan vinden? In deze lezing maken we kennis met storende denkfouten en krijg je praktische tips om te leren omgaan met piekeren.

Waarom ben ik toch zo? Waarom overkomt mij dat weer? Wat zal die van mij vinden? Waarom lukt mij dat nooit? Wat zou daar achter zitten? Word jij ook regelmatig geplaagd door dergelijke piekervragen waarop met de beste wil van de wereld geen sluitend antwoord te verzinnen valt?

Waarschijnlijk heb je al door dat, alle goede bedoelingen ten spijt, het overgrote deel van de energie die piekeren opslorpt niet naar de oplossing van het probleem gaat, maar naar het uitvergroten en verdiepen ervan.  Daarom is piekeren een ernstig energielek. Het laat je in een inactiviteitsval lopen die zichzelf versterkt en je steeds meer uitput.  Gelukkig is piekeren geen ongeneeslijke ziekte. Piekeren is vooral een slechte gewoonte. Een zeer storende denkvervuiling. Cognitieve psychologie spitst zich toe op de aanpak van denkfouten en leert ons dat eens we erin slagen om ze te ontdekken, we ze ook kunnen leren ombuigen.

In deze lezing gaan we dieper in op het verschijnsel piekeren en worden een aantal praktische tips voor ‘Eerste Hulp bij Piekeren (EHBP)’ meegegeven.

Prijzen
cursusbijdrage : € 9
Extra

Datum: dinsdag 11 oktober van 19.30 tot 22 uur

Bijdrage: 9 EUR (4.50 EUR - met korting)

Plaats: Rode Kruisstraat 23