Bloemschikken voor beginners en gevorderden

Een avondreeks met Erna De Graef, gediplomeerd floriste

klik en schrijf in
di 14/02/2023 - di 09/05/2023

De ontluikende lente brengt ons ieder jaar opnieuw mooie bloemen en planten waarvan we kunnen genieten. Een vers boeketje in je huis of een fraai bloemstukje, het brengt vreugde en steeds een glimlach op ieders gezicht. En als je dat bloemstukje dan nog zelf kan maken, dan heb je er twee keer plezier van. Geen groene vingers? Geen probleem als je dit nog nooit gedaan hebt. Inzet, geduld en een beetje doorzettingsvermogen is alles wat je nodig hebt.
Schrijf je in voor deze cursus en gaandeweg leer je de kneepjes van het vak. Maar ook als je al jaren ervaring hebt ben je bij ons welkom natuurlijk. Om de veertien dagen kan je op woensdagnamiddag in een fijne relaxte sfeer deel nemen aan de lessen. En.. je neemt elke keer weer een mooi bloemstuk mee naar huis!

Dit programma geeft je niet alleen de technische kennis van bloemsoorten, materialen, verschillende stijlen en technieken in de floristiek. Tevens krijg je van de lesgeefster tips en tricks uit de moderne bloembinderspraktijk.

Prijzen
cursusbijdrage : € 85
Extra

Meebrengen: een werkbak om je materiaal in op te bergen, een snoeischaar en een gewone schaar, een ijzertang, een scherp aardappelmesje, een schort, een oude handdoek of vod, papier en schrijfgerief.
Mee te brengen de eerste les: (oude) vaas of pot - zilverkleurige wikkeldraad (bouillondraad) - lijmspray en poedersneeuw indien gewenst - platmos om de pot te bekleden aan de buitenkant - enkele takken van beverboom (Magnoliatakken) of andere mooie droge takken - enkele takken Eucalyptus - lisiantus (Eustoma) - anjers - 6 verschillende roze rozen of een andere kleur indien gewenst - 1 of 2 takken trosroosjes - enkele niet te grote chrysanten - een paar takken bosbes (Vaccinium)

Indien u niet alle materialen kan vinden, kan je een berichtje sturen naar de lesgeefster: ernadegraef@hotmail.com tegen betaling wordt het bestelde materiaal voorzien.

Materiaalkost: 10 EUR te betalen aan de begeleiding

Plaats: lokaal 12

6 dinsdagavonden van 19 tot 21.30 uur (tweewekelijks).
14-28 februari, 14-28 maart, 18 april, 9 mei

Cursuscode: PL2023V23

Online inschrijven van 28 januari 13 uur t.e.m. 7 februari