Kubisme en expressionisme

Een namiddagreeks met Tineke Coppens

klik en schrijf in
wo 15/03/2023 - wo 29/03/2023

Door deze cursus kunstgeschiedenis te volgen ga je op een andere manier naar kunstwerken kijken. Je leert namelijk alles over aspecten die van invloed zijn geweest toen een bepaald kunstwerk gemaakt werd. Het tijdsbeeld, de bedoelingen van de kunstenaar en tot welke stroming het kunstwerk behoort. Kunstgeschiedenis is zeer breed en beslaat bijvoorbeeld architectuur, beeldende kunst, dans, theater, film en muziek.

Gedurende 3 opeenvolgende weken kan je alles te weten komen over het impressionisme, neoimpressionisme tot het expressionisme. De lessen worden rijkelijk geïllustreerd met beeld- en filmfragmenten en er worden verwijzingen gegeven naar musea bezoeken, kunstenaarsfilms, boeken ...

Een cursus kunstgeschiedenis is geschikt voor iedereen.

We beleven samen een boeiende reis doorheen de tijd, de schoonheid, de kleuren ... we genieten van de kunstwerken, het gezellig samenzijn en je verrijkt jezelf met nieuwe kennis.

Dit kan voor de deelnemers van de cursus impressionisme en neo-impressionisme een vervolgcursus zijn maar je hoeft deze niet gevolgd te hebben om bij deze aan te sluiten!

Prijzen
cursusbijdrage : € 30
Extra

Plaats: lokaal 13

Data: 3 woensdagen van 14 tot 16 uur
15-22-29 maart

Online inschrijven vanaf 28 januari 13 uur t.e.m. 7 maart

Cursuscode: ACT2023V02