Culturele fietstocht met bezoek aan steenbakkerij 't geleeg in Boom

Een authentiek stuk industrieel erfgoed uit de Rupelstreek! Een culturele fietstocht (!) met Leo Van Belleghem, cultureel medewerker Vrije ateliers.

klik en schrijf in
za 13/05/2023, 09U45

Deze steenbakkerij, ruim 4 ha groot, geeft een zeer volledig beeld van een doorsnee steenbakkerij in al haar aspecten. De gerestaureerde ringoven, klampovens, pannenloods en droogloodsen zijn het resultaat van veel en hard werk.

Ook de machinehal met mengelaar, kollergang, pers en een wandeling door de droogloodsen maken deel uit van de rondleiding.

Hier en nergens anders krijg je de allerlaatste complete steenbakkerij van de Rupelstreek te zien. De aanwezigheid van zowel een handgeleeg als een industriële fabriek maakt een bezoek aan deze site onvergetelijk.

En helemaal nieuw voor de Vrije Ateliers: we maken er een fietstocht (44 km) van, met veerboot en picknick! We fietsen gemiddeld 15 km/u op de dijken langs Schelde en Rupel.  Op de middag meegebrachte picknick in een café in de buurt van de Steenbakkerij. Dan bezoek van 2 uur met gids. Terug de fiets op voor de laatste 20 km.

Noodnummer: 0478/43 59 22

Prijzen
Basisprijs : € 25
Extra

Datum: zaterdag 13 mei van 9.45 tot 17 uur

PlaatsWilfordkaai Temse, aan het standbeeld van de Kaailopers (ruime parkeergelegenheid)

Bijdrage: 25 EUR (inclusief inkom en gids)

Online inschrijven van 28 januari 13 uur t.e.m. 2 mei

Cursuscode: CU2023V03