Bloemschikken voor beginners en gevorderden

Een namiddagreeks met Erna De Graef, gediplomeerd florist

volzet
wo 04/10/2023 - wo 20/12/2023

In de HERFST maakt de natuur zich klaar om te rusten. Al kunnen we soms nog genieten van enkele zonnige najaarsdagen, toch beginnen de bladeren te verkleuren. De aarde serveert ons een magnifieke picknicktafel barstensvol met afgevallen bladeren in een eindeloos kleurenpalet, noten, bolsters, bessen, plukrijpe vruchten, bloeiende bloemen(trossen). We verwerken dit alles samen met andere vegetatieve materialen tot mooie en lang houdbare bloemstukken.

In de cursus leren we ook een bloemstuk maken voor op het grafmonument van een geliefde overledene. Want met Allerheiligen geven bloemen een krachtige boodschap van liefde, verdriet en dankbaarheid.

In december zoeken we samen naar ideeën om onze feesttafel en onze huiskamer in een schitterende feeststemming te brengen. Want sfeer is belangrijk in deze tijden van digitalisering en artificiële intelligentie. Florale kunst brengt ons terug naar het aardse waardoor we rust krijgen in ons hoofd. Ze is echt, voelbaar, reëel en spreekt door kleur, geur en textuur. Nog geen groene vingers? Geen probleem! De lesgeefster helpt je doorheen de cursus en maakt je wegwijs in alle verschillende materialen en technieken.

EN niet vergeten: een bloemengroet tovert een glimlach op ieders snoet :)

Prijzen
Basisprijs : € 85
Extra

Online inschrijven van 3 september om 13 uur t.e.m. 26 september

Data: 6 woensdagnamiddagen van 14 tot 16.30 uur (tweewekelijks).
4-18 oktober, 8-22 november, 6-20 december

Plaats: lokaal 12

Meebrengen: een werkbak om je materiaal in op te bergen, een snoeischaar en een gewone schaar, een ijzertang, een scherp aardappelmesje, een schort, een oude handdoek of vod, papier en schrijfgerief.

Mee te brengen  voor de eerste les: ronde pot of schaal en plastic folie, 3 klosjes koperdraad (fijne bouillondraad), 3 Dahlia bvb. Chanel 60cm, 2 Sandersonia bvb. Aurantiaca 80cm, 2 Protea bvb. Pinc Ice 50cm, 4 Nerine bvb. Bo Vesta 70cm, Bolmos, 4 stuks pampas gras oranje, 4 stuks pampas gras fuchsia, 4 stuks pampas gras licht roze.

Indien u niet alle materialen kan vinden, kan je een berichtje sturen naar de lesgeefster: ernadegraef@hotmail.com tegen betaling wordt het bestelde materiaal voorzien.

Materiaalkost: 10 € te betalen aan de begeleiding

Cursuscode: PL2023N04