Reis doorheen chakra's met yoga nidra en helende mantra's

Een namiddagreeks met Sofie Jambers, yogadocente

afgelast
vr 23/02/2024 - vr 31/05/2024

Wil je een moment voor jezelf? Hou je ervan om via geleide meditaties en mantramuziek heerlijk te ontspannen? 

Yoga is ontzettend breed en heeft veel verschillende stijlen en variaties. Meestal draait het hierbij om het doen van asana’s of houdingen. Yoga nidra en het chanten van mantra’s heeft ontzettend veel voordelen en is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Yoga nidra is een meditatietechniek om dicht bij jezelf te komen. Je doet geen houdingen. Je hoeft alleen maar te liggen en te luisteren. Als vanzelf zal je herbronnen en relaxen. We maken gebruik van de bodyscan en geleide meditaties. Hierdoor komen de hersengolven op een andere, meer langzame frequentie (alfa).In deze frequentie rust het lichaam, is het zeer ontvankelijk voor positieve suggesties en krijgt het de kans om terug op te laden. Met als resultaat een diepe ontspanning in lichaam en geest. Je zenuwstelsel komt tot rust en je ervaart minder stress in je dagelijks leven. Diepe ontspanning vinden is een van de belangrijkste vaardigheden die je kunt hebben. Ontzettend veel gezondheidsklachten houden verband met stress en onrust in je lichaam. Yoga Nidra werkt als een stofzuiger, die je fysieke, mentale en emotionele lagen weer “proper” maakt. Ook brengt het je in een hele ontvankelijke staat waardoor het gemakkelijker wordt om diepgewortelde gewoontes en gedachtepatronen te veranderen. Het werken met intenties en positieve suggesties tijdens de lessen zorgt ervoor dat je grote veranderingen teweeg kan brengen en je leven een nieuwe wending kan geven. De chakrafilosofie zorgt voor extra begrip en verdieping. Chakra's zijn energiepunten in je lichaam. Als prana of levenskracht goed doorheen elke chakra kan stromen draagt dit bij aan je welbevinden en gezondheid. De chakra’s zijn een soort routekaart die we kunnen gebruiken om te groeien naar de beste versie van onszelf. Daarvoor moet je wel de werking van de chakra's begrijpen en leren hoe je deze kan beïnvloeden.

In deze cursus leer je:

  • Een hele bewuste diepe ontspanning te vinden
  • Hoe het chakra systeem werkt
  • Wat de belangrijkste eigenschappen en karakteristieken zijn van iedere chakra
  • Wat de energie van chakra’s uit balans brengt en waarom
  • Hoe je de energie van een chakra weer in balans brengt
  • Hoe je beperkende overtuigingen en programmeringen verandert naar positieve overtuigingen en intenties die bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht
  • Hoe Yoga Nidra en helende mantra’s je daarbij kunnen helpen.
  •  

Het is een diepgaande cursus, waarin je zowel theorie als praktische oefeningen aangeboden krijgt om te werken met je chakra’s en intenties. 

Yoga is ontzettend breed en heeft veel verschillende stijlen en variaties. Meestal draait het hierbij om het doen van asana’s of houdingen.

Prijzen
cursusbijdrage : € 160
Extra

Online inschrijven van 4 februari om 10 uur t.e.m. 13 februari

Datum: 8 vrijdagen van 14.45 uur tot 17 uur

23 februari, 1–15–22 maart, 19–26 april, 17–31 mei

Plaats: lokaal DORE

Cursuscode: FI2024VB107