Paal & vouwshibori. Vouwen, plooien, omwikkelen, verven

Een dag met Tania Verhasselt, beeldend kunstenaar

afgelast
za 02/03/2024, 10U00

Paalshibori en Itajime (vouw-Shibori) ... dankzij vouwen, plooien, omwikkelen bekom je verrassende effecten op je stoffen!

Shibori is een Japanse term voor een veelheid aan afbind- en innaaitechnieken. Deze technieken worden ook in andere delen van de wereld gebruikt; een meer gekende term is “Tie-dye” maar dat dekt maar een deel van de lading.
In combinatie met kleur kun je prachtige, unieke stoffen ontwerpen.

Tijdens deze workshopdag krijg je achtergrondinformatie en richten we ons specifiek op Itajime en paal-shibori. We werken in de voormiddag op proeflappen en/of grotere stukken stof.

Na het vouwen en omwikkelen gaan we de stoffen in de namiddag verven. Wie weet ga je ‘s avonds al met een groter eigen afgewerkt stuk naar huis (sjaal, stof voor een kledingstuk …). In elk geval beschik je na deze dag over een basis om thuis verder te experimenteren.

Je krijgt voorbeelden te zien en ontvangt een lesbrief met informatie.
We werken uitsluitend met natuurlijke materialen nl. katoen en/of zijde, linnen of wol (laine étaminé).

Heb je nog vragen voor deze workshop, dan kun je altijd een mailtje sturen naar tania.verhasselt@gmail.com

Prijzen
cursusbijdrage : € 30
Extra

Online inschrijven van 4 februari om 10 uur t.e.m. 27 februari

Datum: zaterdag 2 maart van 10 tot 16 uur

Plaats: lokaal 23

Cursuscode: PL2024V89

Materiaalkost5 EUR, voor het gebruik van pigmenten van de docent, te betalen aan de begeleiding

Meebrengen: 100% Natuurlijke stoffen (zijde, katoen, linnen, wol), plankjes van gelijke grootte (bijv. 2x 5x5cm of 2x 5x10cm...) die niet vervormen in heet water, ronde plankjes van gelijke grootte (bijv. 2 deksels van confituurpotjes) die niet vervormen in heet water, houten of plastiek wasspelden, klemmen, touw, draad, elastieken, schaar, kleurpigmenten om je natuurlijke stoffen mee te kleuren (pigmenten geschikt voor type stof!), buizen van verschillende diktes (bijv. Loodgietersbuizen zijn heel goed) – lengte +/- 1meter, azijn, zout, plastic handschoenen, plastic om de tafels te beschermen.

Eventueel lunchpakket.