Flamenco Fuego

vanaf 5 jaar ervaring- met Xanthe Rodts

klik en schrijf in
di 05/11/2024 - di 04/02/2025

Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas).
Jong en oud, man en vrouw, samen of alleen, kortom iedereen die gevoel voor ritme en affiniteit heeft met flamenco, Spanje en alles wat erbij hoort, is welkom. Olé!  Natuurlijk kan je ook verschillende lessen en niveaus met elkaar combineren!

Xanthe Rodts begon zo veel jaar geleden zelf in de Vrije Ateliers aan haar flamencoavontuur. Een flamenco optreden werkte zo betoverend op haar waardoor ze als kleine bailaora aan de slag ging. Heel wat jaren later blijft flamenco een passie en iets wat ze dagelijks in- en uitademt. “Mijn favoriete flamencoterm is absoluut ‘duende’. Het woord duende beschrijft voor mij exact wat flamenco is. ‘Duende’ is iets wat niemand echt kan verklaren maar er wel is. Het is een soort gevoel en laat je niet los. Wat zalig is aan flamenco, is dat het nooit eindigt. Het is een moment om jezelf te verliezen, focus op prachtige muziek en een heerlijke ontsnapping”

Met uiterst veel plezier deel ik graag mijn passie met jullie. In de lessen leg ik niet enkel de focus op choreografie maar ook op extra’s en creativiteit. Wat kan je bij mij verwachten? Experimenteren met stijlen en ritme, focus op techniek, no stress en veel jaléo’s.

Fuego!

Je danst nu al enkele jaren en kan de flamenco-muziek maar niet uit jouw oren krijgen? Dan ben jij meer dan welkom in de ‘fuego’ lessen, olé!

Als danser heb je nu de flamenco-kriebel meer dan te pakken dankzij de lessen ‘nuevo’ en ‘energía’. Je kan voetenwerk op gehoor reproduceren en hebt kennis gemaakt met al enkele palos.

De lessen fuego nemen je mee naar een iets uitdagendere choreografie met een middel-gevorderd niveau.

Prijzen
Basisprijs : € 110
Extra

Online inschrijven vanaf 1 september 10 uur t.e.m. 29 oktober

Flamenco Fuego

Data: 12 dinsdagen van 20.30 tot 21.30 uur
5-12-19-26 november, 3-10-17 december 2024, 7-14-21-28 januari, 4 februari 2025

Plaats: lokaal DO

Cursuscode: DA2024N06C