Flamenco Fiesta, olé con mucho olé

vanaf 8 jaar ervaring- met Xanthe Rodts

klik en schrijf in
wo 06/11/2024 - wo 05/02/2025

Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas).
Jong en oud, man en vrouw, samen of alleen, kortom iedereen die gevoel voor ritme en affiniteit heeft met flamenco, Spanje en alles wat erbij hoort, is welkom. Olé! Natuurlijk kan je ook verschillende lessen en niveaus met elkaar combineren!

Xanthe Rodts begon zo veel jaar geleden zelf in de Vrije Ateliers aan haar flamencoavontuur. Een flamenco optreden werkte zo betoverend op haar waardoor ze als kleine bailaora aan de slag ging. Heel wat jaren later blijft flamenco een passie en iets wat ze dagelijks in- en uitademt. “Mijn favoriete flamencoterm is absoluut ‘duende’. Het woord duende beschrijft voor mij exact wat flamenco is. ‘Duende’ is iets wat niemand echt kan verklaren maar er wel is. Het is een soort gevoel en laat je niet los. Wat zalig is aan flamenco, is dat het nooit eindigt. Het is een moment om jezelf te verliezen, focus op prachtige muziek en een heerlijke ontsnapping”

Met uiterst veel plezier deel ik graag mijn passie met jullie. In de lessen leg ik niet enkel de focus op choreografie maar ook op extra’s en creativiteit. Wat kan je bij mij verwachten? Experimenteren met stijlen en ritme, focus op techniek, no stress en veel jaléo’s.

Flamenco Fieste, olé con mucho olé

Heb je minstens 8 jaar danservaring en beheers je de meest voorkomende Palos, dan ben je heel erg welkom in deze fiësta les elke woensdag van 19:30 tot 20:30.

Deze iets creatievere cursus zal om de paar weken werken rond een nieuw thema of palo. Spieren versterken aan de hand van techniek voor armen en benen staat centraal. Die pure kracht gaan we gebruiken in kleine stukjes choreografie. De focus ligt dus hier op ontwikkeling van de individuele danseres en creativiteit. Er wordt geëxperimenteerd met muziek en ritme en altijd met respect voor traditie. Het tempo ligt hoog wat deze cursus een ideale opwarmer maakt voor ‘flamenco puro’.

Wie interesse heeft in het aanleren van een volledige choreografie is meer dan welkom in de cursussen ‘flamenco fuego’ (niveau 3)  of ‘flamenco puro’ (masterclass)

Prijzen
Basisprijs : € 110
Extra

Online inschrijven vanaf 1 september 10 uur t.e.m. 29 oktober

Flamenco Fiesta, olé con mucho olé

Data: 12 woensdagen van 20 tot 21 uur
6-13-20-27 november, 4-11-18 december 2024, 8-15-22-29 januari, 5 februari 2025

Plaats: lokaal DO

Cursuscode: DA2024N06D