Bloemschikken voor beginners en gevorderden

Een namiddagreeks met Erna De Graef, gediplomeerd floriste

wo 07/10/2020 - wo 10/02/2021

Geen ervaring vereist!

HERFST. De wisseling van zomer en herfst is een soort oud & nieuw en betekent vaak het afsluiten van een mooie zomerperiode. Er zijn nog wel zomerse dagen, maar de kans op lage temperaturen, storm en regen wordt alsmaar groter.
De herfst is vaak ook de tijd dat iedereen wat meer naar binnen gaat en zich met een lekker kopje herfstthee op de bank nestelt. Het is echter ook het gedroomde seizoen om met een nieuwe cursus te starten.
Waarom niet bloemschikken?
In de herfst vinden we in de natuur materialen in de mooiste kleurschakeringen waarmee we voor een prikje prachtige bloemstukken kunnen maken.
En geen nood als je (nog geen) groene vingers hebt.
Onder de deskundige begeleiding van Erna ga je stap voor stap vooruit. Heb je al enkele jaren ervaring? Dan kan je op de aangereikte ideeën verder bouwen om je eigen creativiteit te stimuleren. Je eigen fantasie laten spreken is de boodschap.

Het programma is zo opgesteld dat je gaandeweg alle nodige technische kennis opdoet over de bloemsoorten, materialen, verschillende stijlen en technieken in de floristiek.
Door de cursus blijf je ook op de hoogte van de nieuwste trends in de bloembinderspraktijk.

Prijzen
cursusbijdrage : € 85
Extra

Meebrengen: een werkbak om je materiaal in op te bergen, een snoeischaar en een gewone schaar, een ijzertang, een scherp aardappelmesje, een schort, een oude handdoek of vod, papier en schrijfgerief.

Mee te brengen de eerste les: (zandkleurige) stenen bloempot - dikke kale tak van bvb. druivenhout - steeneikblad - rozemarijn - hortensia - rozenbotteltjes - rozen - sedum - sneeuwbesjes (wit).

Materiaalkost: 10 EUR te betalen aan de begeleiding

Plaats: lokaal 12

6 woensdagen van 14 tot 16.30 uur (tweewekelijks).
7-14-28 oktober, 18 november, 2-16 december, 13-27 januari, 10 februari 2021

Cursuscode: PL2020N04